sobota, 28 lipca 2012

Mini kebab i kuskusowe kulki


Mini kebab wołowy

Składniki:
chuda mielona wołowina
pieprz
chili
gałka muszkatołowa
wyciśnięty czosnek

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy, a następnie formujemy podłużne kebaby i smażymy na patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu).


 Miętowo-cebulowy kuskus

Składniki:
kuskus
cytryna lub limonka
trochę zmielonego kminu rzymskiego
oliwa
drobno pokrojona cebula czerwona
drobno pokrojona dymka
posiekana natka
posiekana mięta

Wykonanie:
Porcję kuskusu przeznaczoną dla niemowlęcia zalewamy nieco większą ilością wrzątku niż w przepisie na opakowaniu, a następnie (po zaparzeniu) doprawiamy kminem rzymskim, sokiem z cytryny oraz oliwą. Dodajemy cebulę, natkę oraz miętę. Całość mieszamy i formujemy kulki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz