Mini kebab wołowy
Składniki:
chuda mielona wołowina
pieprz
chili
gałka muszkatołowa
wyciśnięty czosnek
Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy, a następnie formujemy podłużne kebaby i smażymy na patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu).
Miętowo-cebulowy kuskus
kuskus
cytryna lub limonka
trochę zmielonego kminu rzymskiego
oliwa
drobno pokrojona cebula czerwona
drobno pokrojona dymka
posiekana natka
posiekana mięta
Wykonanie:
Porcję kuskusu przeznaczoną dla niemowlęcia zalewamy nieco większą ilością wrzątku niż w przepisie na opakowaniu, a następnie (po zaparzeniu) doprawiamy kminem rzymskim, sokiem z cytryny oraz oliwą. Dodajemy cebulę, natkę oraz miętę. Całość mieszamy i formujemy kulki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz